pátek 6. dubna 2018

Stačí jen chtít


Zdravím všechny čtenáře! Přináším vám (pro mě) žhavou novinku a to knihu od autorky, od které jste možná četli Univerzitu výjimečných či jiný knihy.
Dneska vám ale přináším aplikaci NEED…

Počet stran: 272 stran
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2017

Anotace:
Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní. Kaylee Dunhamová ví, co chce. Potřebuje získat novou ledvinu pro nemocného bratra. Až po té, co zadá svůj požadavek, si uvědomuje, jak vysokou cenu bude muset zaplatit. Úkoly totiž s přibývajícím počtem uživatelů nabírají na nebezpečnosti…


A jak působila kniha na mě?

Kniha je určena spíše pro teenagery, poněvadž všichni z nás známe klasické sociální sítě, jako je například Facebook, Messanger či Snapchat. V jejich světě se objevuje nová aplikace s názvem NEED, která se na jednu stranu zdá zcela nevinná, ale už jen ten název, či otázka „Co potřebujete?“ vypovídá o něčem špatném, žádná aplikace ani nic jiného nikomu z nás nedá nic zadarmo a není to ani zde u této aplikace. NEED na oplátku za vaše přání něco požaduje, ze začátku to jsou jednoduché úkoly, ale co když se něco později zvrtne tak, že díky vaší potřebě vlastnit nový mobil, že někdo přijde o život? Jak daleko a hluboko je člověk zajít pro něco co chce? A je to potřeba, nebo spíše přání? Dokáže člověk odolat věci, takřka zadarmo? Dokáže být skromný a říct si o opravdovou nutnost k přežití?

  ð Kniha se četla rychle a sama. Od této autorky jsem četla první knihu, i když se mi už do rukou dostala Univerzita, ale musela jsem jí odložit. Tato kniha mě ale přesvědčila, že Joelle psát umí a že se mi její psaní moc líbí. Takže až se najde trocha času, knihu bez váhání vezmu do ruky.

  ð Velkým plusem je ve knize to, že tam máme pohledy více osob, než jen naší hlavní hrdinky a jejího příběhu, ale máme tam přání ostatních a úkoly, které musí pro splnění požadavku vykonat.

  ð Jak jsem již psala, kniha se četla sama. Nemohla jsem jí pustit z rukou před spaním, ve škole, u jídle či venku na sluněné lavičce v parku. Nenechala mě přestat, jelikož už od samého začátku se pomalu o aplikaci nejen dozvídáme, ale zjišťujeme, jaké úkoly si pro naše hrdiny programátoři sítě vymysleli…

  ð A abych i něco vytkla… Kapitoly, ve kterých nefigurovala naše hlavní hrdinka, nebo nebyly její, byly psány ve 3. osobě, což bylo v mnoha případech matoucí. Já osobně jsem zastánce psaní v osobě 1., takže neustálé měnění postav mi tu knihu trochu kazilo.

  ð Předvídatelný konec – tušila jsem, že ta osoba, která uprostřed knihy vystupuje jako „ne moc viditelná“, bude mít vše na svědomí. Konec mi to potvrdil.

  ð Moc rychlý konec … v celé knize najdeme popisování úkolů, jejich životy a celou situaci týkající se toho, jak se s tím co provedli/mají provést vlastně vypořádají. To mi nevadilo, vžila jsem se do rolí a byl to příjemný prožitek, naopak na konci se všechno strhlo hrozně rychle a já si říkala, jestli si ze mě autorka nedělá srandu a já se za chvíli nedozvím, že je to vlastně úplně jinak.

Kniha se mi více líbila než nelíbila, takže dole najdete mé hvězdičkové a procentuální hodnocení, pokud jste knihu četli, budu ráda za zaslání komentáře, jak se kniha líbila vám, jaké z ní máte pocity a vaše kladné či záporné názory.
Kniha mi byla zaslána ve spolupráci s Megaknihy.cz, dole najdete také odkaz na jejich stránky a odkaz přímo na knihu, kde si knihu můžete zakoupit.

Hodnocení?
3.5*/5*
70%


Kde můžete najít i jiné skvělé knihy? -> Megaknihy.cz

Kde knihu zakoupit? -> zde

Kniha na ČBDB? -> zde

Žádné komentáře:

Okomentovat